Individuell reservasjonsrett mot psykiatrisk behandling

Postet av den 25. desember 2016 i | 10 kommentarer

Jeg håper jeg vil se dagen da psykofarmakologisk tvangsmedisinering forbys. I mellomtiden tar jeg til orde for at det gis adgang til juridisk bindende, individuell reservasjonsrett mot psykofarmakologisk behandling. Slik reservasjon kan gjøres gyldig gjennom formelt og proaktivt utformede forhåndserklæringer tilgjengelig i den enkeltes kjernejournal.

Les mer

Det er nok nå, Røssberg!

Postet av den 21. juli 2016 i | 1 kommentar

Du trenger ikke å gni det inn flere ganger nå, Røssberg. Jeg er viss på at du har de beste intensjoner. Det jeg strever med å forstå, er at en presumptivt klok og belest mann som deg kan være så blind for at det finnes andre måter å forstå psykosetilstander på enn den du ser ut til å mene er den eneste riktige.

Les mer

Mer tvang er neppe svaret

Postet av den 31. august 2014 i | 0 kommentarer

Rekk opp hånda den som tror at mer bruk av tvang vil redusere faren for at desperate mennesker tyr til vold. Rekk opp hånda den som tror at mer bruk av tvang vil bidra til å redusere risikoen for at voldshandlinger også i framtida vil kreve menneskeliv. Jeg blir redd når jeg ser så mange hender i været. Psykisk helsevern er i krise. Skal vi legge systemet i reimer og se om det hjelper?

Les mer

Hundreåringen jeg ikke greier å hylle

Postet av den 26. august 2014 i | 0 kommentarer

Det passer seg ikke å snakke stygt om en hundreåring; det forventes at man skal smile og klappe og si hurra. Jeg greier ikke å slutte meg til gratulantene. Jeg greier det ikke, jeg greier det bare ikke. Men jeg greier å skrive. Så jeg skriver dette.

Les mer

Tilbakeblikk: Søndagsrapport

Postet av den 24. april 2011 i | 0 kommentarer

Solfylt søndag sier strålende sykkeltur! Sabla såre skuldre siden svømminga, sprek sykkelentusiast sukker, stålsetter seg, saboterer sutring, smiler, skal sannelig saumfare strabasiøse, sagnomsuste, seduktive skogsstier som savner sidestykke! Sår stump styrket siden sykkelsesongen startet, synlig sterkere siden shabby sofasliter skifta scene. Slitsomt, selvfølgelig. Sant skal sies. Seriøst sta steinbukk sykler seigt, selvfølelsen stiger, sentral suksessformel sikrer saliggjørende seiersfølelse! Sexy! Skogbunnen suger sykkeldekk,...

Les mer